– Det er varslet fra Meteorologisk institutt at det kan bli opp mot 35–40 sekundmeter i kastene, i tillegg til mye nedbør. Da er det fare for at veier blir stengt, sier trafikkoperatør Synnøve Lukkassen i Statens vegvesen.

Hun opplyser om at reparasjonsarbeidet og kolonnekjøringen på brua ikke kommer til å påvirke vindgrensene for når den stenges.

– Brua stenges ved 32 sekundmeter i kastene. Men allerede ved 20 sekundmeter vil det lyse et gult farelys. Da bør høye biler, busser eller folk med takboks utvise aktsomhet.

I februar i år veltet en tilhenger over på siden etter at en bil forsøkte å krysse brua under vanskelige vindforhold. Det førte til at det oppsto lange køer i den ene timen som brua måtte holde stengt.

Mandag kveld begynner ruskeværet å bevege seg inn over Helgeland, og fra tirsdag morgen av blir det mye vind og store nedbørsmengder både på innlandet og langs kysten. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel på grunn av vindstyrken.

– Slik prognosene er nå vil de kraftigste vindkastene være opp mot 35 meter per sekund. Det tilsvarer full storm opp mot sterk storm, og vi er egentlig på grensa til oransje farevarsel, opplyser vakthavende meteorolog Eirik Samuelsen ved Vervarslinga i Nord-Norge til Helgelendingen.

I 14-tiden oppgraderte Meteorologisk institutt farevarselet for Helgeland til oransje nivå. Fra tirsdag morgen ventes sørvestlig full storm med svært kraftige vindkast på 35 til 40 meter per sekund. Om ettermiddagen skal vinden dreie på vestlig retning og etter hvert minke.