– Det er min dag i dag. Herregud for en herlig dag, sier festivalsjef Morten Rudi Johansen til iSandnessjøen og ler.

For i en travel festivalsommer er Johansen særs godt fornøyd med å endelig ha landet trønderrockeren til Havnafestivalen den 14. og 15. august. Bookingen ble til gjennom at festivalen har måttet flytte datoen et par dager lengre ut i august enn det som var tilfellet i fjor.

– Hvert år er det utsolgte konserter med Åge under Trondheimsnatt på Sverresborg hvert år (8. august i 2020). Men på grunn av at Havnafestivalen ble flyttet noen dager senere i august, klaffet det til neste år og det er vi glade for.

Bildeserie

Havnafestivalen - Var noen du kjenner der? Se bildene

Han sier at artistslippene på ingen måte er over, og at det kommer minst ett navn til før jul.

– Men ikke i denne størrelsesordenen, avslører Johansen.

Selv om det bare er et par timer siden artistslippet, har festivalen allerede fått gode tilbakemeldinger på sosiale medier, og merket at forhåndssalget av billetter økte.

– Ja, det har vært veldig bra. Vi ligger godt an allerede med forhåndssalget. Etter dagens slipp har det også rørt seg. Nå har folk endelig en grunn til å dra, sier festivalsjefen.

Fra før har festivalen avslørt at også hardrock-veteranene i TNT, Stjernekampvinner Bilal Saab og Rune Olsen, bedre kjent under artistnavnet Olzen One Man Band, alle gjester festivalen i Sandnessjøen.

Havnafestivalen har et samarbeid med Gatafestivalen i Fauske samme helgen, der også Aleksandersen og TNT også skal spille.

Fakta om Åge Aleksandersen

Åge Aleksandersen ble født den 21. mars 1949 i Namsos i Nord-Trøndelag. Han regnes som en av Trønderrockens pionerer og er blitt en av Norges mest populære rockemusikere. Gjennom årene er det solgt rundt 1,5 millioner plater med Aleksandersen. Sambandet er Åge Aleksandersens faste band, som han startet i 1976 etter at han flyttet til Trondheim. Det består av medlemmene Skalg Raaen og Gunnar Pedersen på gitar, Steinar Krokstad på trommer, Terje Tranaas på Keyboard, Bjørn Røstad på saksofon og Morten Skaget på bass.