Gå til sidens hovedinnhold

Alle de 60 ansatte får ny arbeidskontrakt etter omleggingen: – Denne omstillingen er vanskelig

Tirsdag 25. mai behandlet ansettelsesutvalgene ved Nord universitet nye arbeidskontrakter for de om lag 60 ansatte på Nesna, som vil få endret arbeidssted fra 2022.

– De fleste av dagens ansatte ved studiested Nesna, tilbys nytt arbeidssted i Bodø eller Levanger. De som har stedsspesifikke oppgaver, får arbeidssted Mo i Rana. Det gjør også ansatte som er født i 1962 eller tidligere, sier rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet i en pressemelding.

Fra august 2022 har Nord universitetet vedtatt å legge ned all aktivitet ved studiested Nesna. Tirsdag behandlet ansettelsesutvalgene ved Nord universitet nye arbeidskontrakter for de om lag 60 ansatte på Nesna, der de har fått endret arbeidssted fra 1. august 2022.

I pressemeldinga heter det at ti ansatte som skal til Bodø eller Levanger, får arbeidssted Mo i Rana i perioden fra 01.08.2022 til 01.08.2024 på grunn av barn på skole.

Videre melder Nord universitet om at de gjennom drøftinger med tillitsvalgte og ansatte har etablert en omstillingspakke for alle ansatte som må endre arbeidssted. Denne består av økonomisk bistand ved kjøp og salg av bolig, flytteutgifter og pendlerutgifter.

Omstillingspakken gir samtidig ansatte som får nytt arbeidssted, mulighet til å bli vurdert til stillinger andre steder enn i Bodø og Levanger.

– Denne omstillingen er vanskelig for de ansatte. Det er derfor viktig at vi får landet arbeidskontraktene nå, slik at de ansatte får rimelig tid på å omstille seg, sier Solheim Hansen.

Nord universitet melder også om at det første kullet med barnehagelærerstudenter startet opp høsten 2021, og universitetet ruller ut en helt ny desentralisert sykepleierutdanning på deltid hos Campus Helgeland i Mo i Rana.

– Å bygge opp studietilbudet i Mo i Rana er en del av universitetets strategi om lokalt å utdanne flere ferdige kandidater til arbeidslivet på Helgeland. Allerede til høsten vil Campus Helgeland tidvis være tilholdssted for opp mot 800 studenter, sier rektor Solheim Hansen.

Les også

Stor pågang på sykepleierutdanningene på Helgeland: – Over tre søkere per studieplass

Les også

Ønsker reetablering av høyere utdanning på Nesna: – Viktig at prosessen med nedleggelse stoppes snarest

Les også

Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland gir ut bok

Les også

Kampen for høyere utdanning: – Skal vi få reetablert et fullverdig høgskoletilbud på Helgeland, så trenger vi denne debatten

Kommentarer til denne saken