Det var fredag klokken 15.56 at nødetatene fikk inn melding om en person som var båret på land fra havet. Hendelsen har skjedd på Havstein i Dønna kommune. Mannen skal tilsynelatende ha falt ut av en båt, og det ble startet livreddende førstehjelp. Mannen som ble født i 1959 og er hjemmehørende på Dønna ble erklært død på stedet.

– Han vil bli obdusert, men alt tyder på at dette har vært en tragisk ulykke, sier operasjonsleder Remi Johansen i politiet i Nordland til NTB fredag kveld.

– De som fikk ham på land så først en båt som gikk i ring, og de hørte også rop. De har gjort en formidabel innsats, men det var ikke mulig å berge livet, sier operasjonslederen til NRK.

For noen uker tilbake skjedde det en drukningsulykke da en mann i 50-årene dykket etter kamskjell på Dønna. Det er dermed to drukningsulykker som har skjedd i Dønna kommune på kort tid.

– Det er dypt tragisk og helt forferdelig. Jeg ferdes mye på havet selv og oppfordrer alle til å bruke sikkerhetsutstyret som er i båten, samt sunn fornuft. Det er alltid noen som venter på oss hjemme, forteller ordfører i Dønna kommune John Erik S. Johansen.

– Vi har aktivert et omsorgsteam for pårørende, samt at de får oppfølging fra helsevesenet. Dette har vi rutiner på, forteller fungerende rådmann Pål Bleka til iSandnessjøen.