«Ti unge voksne som sliter med overgangen til voksenlivet skal i «Kompani Lauritzen: Tropp 2» gjennom et militært regime preget av orden og disiplin. Mestring, kameratskap og samhold står i fokus, og målet er at deltakerne skal lære å sette andre foran seg selv, erfare at man står sterkere sammen og få selvtilliten tilbake».

Slik introduserer TV-suksessen seg, med oberst Dag Otto Lauritzen og major Kristian Ødegård i spissen, når de inviterer seerne til en ny sesong. Der skal deltakerne kjempe kun mot seg selv, sine egne begrensninger og sitt eget hode. Regelen er enkel: Gir de seg, er de ute.

Blant de som skal forsøke å finne den beste versjonen av seg selv, er 23 år gamle Anniken Aakerøy fra Sandnessjøen. Hun er for tiden student i Oslo, og beskriver seg selv som redd for alt. Målet med deltakelsen i «Kompani Lauritzen: Tropp 2» er å bli tøffere, der hun gruer seg aller mest til utfordringer og øvelser som har med høyder og vann å gjøre.

– Jeg tror at man dør av, ikke alt, men jeg tror at alt er dødsfarlig. Hvis det gir mening. Det kan kanskje bli litt underholdende når jeg skal sette i gang med alt vi skal gjøre der, sier Aakerøy til Tv2.

Hun har de siste årene vært redd for mye og hatt flere fobier, noe som stopper henne fra å gjøre mange ting.

– Jeg håper at jeg skal bli tøffere av å utsette meg for mye av det jeg frykter, for da kan jeg bevise for meg selv at det ikke er så ille som jeg tror.

«Kompani Lauritzen: Tropp 2» ble spilt inn på Setnesmoen i Åndalsnes i vår, og programmet har premiere i oktober.