Ansattes bekymringsmelding til Helse Nord

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. (Helgelendingen) De ansatte ved Helgelandsykehuset har sendt bekymringsmelding til helse Nord og mener at vedtak ikke har fulgt vanlig saksgang i forbindelse med at tarmkirurgi fikk endret lokasjon.

Det er imidlertid arbeidsgivers styringsrett, slik jeg har forstått det, å kunne ta akkurat denne type beslutning, når som helst - uten begrunnelse internt og eksternt - så lenge at det er midlertidig.

Avgjørelsen om dette ble først avgjort i samråd mellom Hulda og styreleder ved sykehuset.

Deretter ble dette forsterket og overstyrt av Cecilie Daae - Helse Nord, som mener å ha sett situasjonen fra pasientenes side, og sier at konfliktnivået på Helgeland var blitt så høyt at potensielt alvorlig syke kreftpasienter måtte forskånes fra å bli brikker i et skittent politisk spill, der nesten alle midler ble tatt i bruk.

Pasientene ble “evakuert fra krigssonen” med umiddelbar virkning, i flg. avisen Nordlys.

Det er betryggende å se at ledelsen på sykehuset kan ta slike raske og reflekterte avgjørelser, men støynivået kunne vært forhindret ved bruk av kommunikasjon og informasjon - og kanskje ved riktig bruk av det første, så hadde funksjonen fortsatt vært på helgelandssykehuset.


Artikkeltags