Gå til sidens hovedinnhold

Åpen dag for sykepleiere på sykehuset i Sandnessjøen

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag inviterer sykehuset sykepleiere, og andre interesserte, til åpen dag fra klokken 10. Der vil det blant annet bli omvisning på avdelingene, og det vil gis informasjon om muligheter for videreutdanning til å bli spesialsykepleier.

– Denne åpne dagen har fokus på sykepleiere som kan tenke seg å ta kortere eller lengre videreutdanninger. Spesialsykepleiere er veldig ettertraktet, sier kvalitetsrådgiver Ann-Karin Kjelsand til iSandnessjøen.

Sammen med enhetsdirektør Rachel Berg skal hun ønske velkommen mandag klokken 10, da dørene åpnes i auditoriet.

I løpet av de to timene, fram til klokken 12, skal nyutdannede spesialsykepleiere fortelle om egne erfaringer, de ulike avdelingene skal presentere seg selv og det blir muligheter for omvisning.

I invitasjonen fra sykehuset heter det at: «Helgelandssykehuset søker å legge til rette for at sykepleiere skal få muligheten til å utvikle seg faglig og personlig. Dette gjelder både for dem som allerede jobber hos oss og de som kunne tenkt seg å jobbe i foretaket, heter det i det invitasjonen fra sykehuset.

Blant de ordningene sykehuset har iverksatt for å kunne tilrettelegge for faglig utvikling er å tilby utdanningsstillinger for spesialisering innen fagområdene anestesi, operasjon, intensiv, jordmor og kreft.

Dette er et ledd i sykehusets overordnede kompetanseplan som utarbeides hvert år.

Hvis du blir tilbudt utdanningsstilling betyr det at du får 80 % lønn (ut fra din grunnlønn) under studiet. Du får bindingstid til sykehuset i to år etter endt utdanning. Sykepleierne kan få innblikk i arbeidsoppgavene til en spesialsykepleier ved å hospitere i Mo, i Mosjøen eller i Sandnessjøen.»

Kommentarer til denne saken