Det skriver kommuneoverlege Kirsten Toft i en pressemelding.

– Torsdag 3. juni vil vaksineteamet i Alstahaug kommune ha tilbudt alle som er definert fra fastlegene til å være i FHIs risikogruppe 1-7 ha fått tilbud om første dose koronavaksine. Dermed er det nå klart for vaksinering av den øvrige befolkningen, skriver hun.

Fra og med tirdag 1. juni klokken 09 åpnes det for selvpåmelding via kommunens hjemmeside til vaksineringsdag 10. juni.

– Det vil ligge en link på forsiden som tar deg direkte til påmeldingssystemet, der du logger deg inn med Bank-ID. Du vil da komme til et system som viser tilgjengelige tidspunkt som kan velges for vaksinering. Du må registrere navn, personnummer og telefonnummer i systemet for å få registrert timen.

– Etter hvert som tidspunktene blir fulltegnet vil det ikke være mulig å melde seg på time. Du må da vente til nye tidspunkt blir gjort tilgjengelige. Dersom du tidligere har vært inne og registrert navnet ditt «venteliste» via denne linken må du likevel bestille ny time selv gjennom dette systemet nå.

I første omgang åpnes det for aldersintervallet født i 1966 og eldre, men aldersintervallet vil justeres til yngre aldersklasser etter hvert som kommunen mottar flere doser med vaksine.

– Fra og med uke 23 vil det være begrenset med doser tilgjengelig, men dette forventes å øke betydelig utover sommerukene. Kommunene vil legge ut nye tidspunkt med mulighet for påmelding så raskt vi har fått antall doser bekreftet framover.

Dersom man har problemer med påmelding eller har andre spørsmål om vaksineringsprogrammet, kan vaksinetelefonen kontaktes på tlf 750 750 50 hverdager mellom 12 og 14.