Støttemarkeringen er et samarbeid mellom ulike grupperinger, foreninger og politiske parti i Alstahaug. Ideen ble til under et møte i Sanitetsforeningen i forbindelse med planlegging av aktiviteter på Kvinnedagen.

– Vi krever beskyttelse for alle som er på flukt fra krigshandlingene, sier to av initiativtakerne, Kirsten Smidesang og Karin Celius.

Lørdag blir det appeller ved norsk-ukrainske Olena Poltoratska og varaordfører Hanne Benedicte Wiig. Det jobbes med å få flere bidrag til arrangementet, og det også vil bli kulturelle innslag.

Kirsten Smidesang forteller til iSandnessjøen at initiativtakerne til støttemarkeringen ønsker å være tydelige på å vise solidaritet også med russere som er berørt av krigen.

– Vi har vært i kontakt med flere som egentlig ønsker å snakke under markeringen, men som er redde for å gjøre det i frykt for at det kan gå ut over familien i Russland, sier hun videre.

Gruppa bak arrangementet håper at mange vil bli med og skape en god stund sammen til støtte for det Ukrainske folkets kamp mot okkupasjon og for fred.