Gå til sidens hovedinnhold

Bader sentrum i lys og lørdag tennes tårnet på Åsen: – Viktigere i år enn noen gang

Artikkelen er over 1 år gammel

Gjengen bak Havnafestivalen har i år som i fjor lyssatt parken og områder i sentrum. Lørdag klokken 18 lyses også tårnet på Åsen opp igjen.

– Det er viktigere i år enn noen gang. Vi tror dette blir bra for kropp og sjel. Og på lørdag ønsker vi å vise at vi er i lag, selv om vi er på forskjellige steder. Vi oppfordrer alle til å blinke med utelys, billys, lommelykter og annet i det tårnet på Åsen tennes, sier Morten Rudi Johansen til iSandnessjøen.

De har fått tilbakemeldinger fra folk både på Dønna og Herøy som også vil bli med på markeringen lørdag.

Etter å ha testet årets LED-lys tidligere i høst, ble lysene montert på tårnet torsdag.

– Ja, det har gått veldig fint. Vi så på Yr og fant ut den fineste dagen var på torsdag, sier han.

Planen er at både parken og tårnet skal være lyssatt fra og med lørdag og til årsskiftet. Vær og vind styrer også litt når det er mulighet for å ta lysene ned fra tårnet.

– Det er tross alt 64 lyskastere og 938 LED-lys som skal stå ute i over en måned. Status på dem vet vi ikke før i januar. Men vi har utrykning og reparerer underveis om noe skulle skje, fortsetter Johansen.

Les også

Overveldet over responsen på TV-tårnet: – Det handler om å gjøre noe ekstra for den plassen man bor i

I fjor sto Arne Bjørnvold og Navy for vedlikeholdet av lys som ble ødelagt underveis i årets mørkeste måned.

Totalt anslår han at kostnaden for å lyse opp både park og tårnet kommer på 200 000 kroner. Og her har både privatpersoner og bedrifter gitt sine bidrag.

– Så det målet har vi nådd, sier han.

Nylig ble tårnet på Åsen trukket fram i TV-reportasje på NRK. Der ble stuntet i Sandnessjøen trukket fram sammen med byer som Bodø og Harstad. Og Johansen syns det er veldig positivt med omtalen som tårnet i byen får.

– Jeg syns det er kjempebra. Suksessen i Sandnessjøen er at tårnet står i byen. Man får mer effekt ved at vi har det i bybildet. De andre plassene er litt unna byen.

Les også

Havnafestivalen vant Kulturprisen: – Jeg ble helt stum

– Jeg tror både ung og gammel gleder seg. Det er det folk spør om: Når blir det lys i tårnet? sier humrer Johansen.

Og for dem som ikke måtte befinne seg i Sandnessjøen når tenningen skjer, har initiativtakerne en direktestrøm fra tårnet gående på YouTube.

– Så om du er utflyttet Sandnessjø-væring, så kan man følge det live, sier Johansen avslutningsvis.

Les også

Slapp låten «Vi e i lag» for 21 timer siden. Nå sprer den seg med rekordfart. – Vi har 151.000 visninger, og det på under et døgn

Kommentarer til denne saken