Regionalt landslagsmiljø er kartleggingssamlinger for utøvere som kan sees på som aktuelle for sentrale landslag.

– Det blir utrolig artig, og man forsøker jo å komme så langt som mulig, sier Bendik Gaupen som sammen med Iben Leander Sørnes er med på den såkalte utfordrergruppa. Der er det 26 spillere i årsklassene 2006-07, og de kommer hovedsakelig fra Trondheimsklubber. Det er også spillere fra Namsos, Steinkjer og Sparbu i gruppa.

– Vi skal på ei dagssamling onsdag 15. februar, og denne gruppa ligger tett oppunder de som er med på de regionale landslagssamlingene, sier Bendik.

Han er målvakt og Iben Leander er bakspiller. De er begge født i 2006, og i SIL er de to av fire fra denne årgangen som spiller på G16.

– Hospiterer med senior

– Vi er sammen med de som er ett år yngre på G16, og vi hospiterer opp på seniorlaget. Trener ofte sammen med dem i tillegg til G16, og vi tar også noen treninger med damelaget hvis de trenger ekstra folk, sier Bendik som forteller at det blir fra fem til åtte timer i uka med trening.

Bendik går førsteåret på videregående på YSK marine, og Iben Leander går førsteåret på idrettslinja.

Madelen kjemper om landslagsplass

Mosjøjenta Madelen Nilsskog Johnsen (18) spiller på Byåsen, og har fått kamper med aldersbestemt lag (nasjonal serie), 2. divisjonslaget og 3. divisjonslaget.

Hun har vært i Byåsen på trening i flere år, og flyttet til Trondheim i fjor høst. Hun har gått veien gjennom mange samlinger i 2022, og nå banker hun på døra til landslaget. I vinter er det flere samlinger i regionalt landslagsmiljø, og målet er 04-landslaget.

– Madelen spiller vanligvis på den utfordrende plassen som venstre bakspiller, og der er det veldig mange gode spillere, sier pappa og tidligere trener Einar Johnsen.

Han forteller at Madelen har hospitert på Byåsen Elite, og at målet er å kjempe om en plass på landslaget og spille elitehåndball med Byåsen.

I byåsen har hun Roger Kvannli som trener, laget har hatt Christian Berge som gjestetrener. Det er sjuende gang hun er med på samling, og løpet startet med utfordrersamling i Bodø i fjor. Etterpå har hun vært på landsdelssamlinger og RLM.

RLM 2006-07 gutter 15. februar:
Iben Leander Sørnes, SIL Bakspiller
Bendik Gaupen, SIL Målvakt

RLM 2006-07 jenter 23. februar:
Hedda Solvang Rødahl, Bossmo/Ytteren Bakspiller

RLM 2004-05 26. januar og 23. februar:
Madelen N. Johnsen, Byåsen Bakspiller