Gå til sidens hovedinnhold

Ber innbyggerne unngå reiser til koronaberørte Østlandskommuner

Alstahaug kommune slutter seg til oppfordringer og anbefalinger fra Rana, Vefsn og Hemnes kommuner om å unngå reiser til østlandskommunene som er rammet av smitteutbrudd med mutert koronavirus.

Det skriver kommunen i en pressemelding mandag.

Det er viktig at befolkningen unngår å reise til de østlandskommunene som er rammet av smitteutbruddet.

Personer som de siste ti dagene har vært i Nordre Follo, Oslo, Enebakk, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Moss, Frogn og Våler anbefales å teste seg selv om de ikke har symptomer.

Test anbefales på dag én og dag syv. De samme personene oppfordres til å jobbe hjemmefra og unngå nærkontakt med personer utenfor egen husstand til de har fått svar på test tatt på dag syv. Hurtigtest er ikke tilstrekkelig og det skal tas PCR-test.

For personer som utvikler symptomer etter å ha vært på reise i disse kommunene, oppfordres også husstandsmedlemmer til å være hjemme fra jobb og skole inntil negativt prøvesvar foreligger hos den som har vært på reise.

Dersom det ikke er mulig å tilrettelegge med hjemmekontor må bedrifter gjøre egne risikovurderinger og tilrettelegge slik at kontakt med annet personell minimeres.

Kommunen skriver også at det ikke ble avdekket nye smittetilfeller blant 67 tester som ble gjort i kommunen i forrige uke.

Kommentarer til denne saken