Gå til sidens hovedinnhold

Bombetrussel mot Sandnessjøen lufthavn - situasjonen skal være under kontroll

Artikkelen er over 1 år gammel
(Helgelendingen)

Innsatserleder Jostein Rørvik bekrefter like etter klokka 13:00 til Helgelendingens journalist på stedet at det ikke er gjort funn av eksplosiver på Sandnessjøen lufthavn.

Bombegruppa kom like etterpå ut av flyplassen og situasjonen er under kontroll. Klokka 13:20 holder de på med å åpne opp igjen flyplassen.

Tidligere: Klokken 12.11 ble det framsatt en trussel mot Sandnessjøen Lufthavn. Flyplassen er evakuert og det er politi på stedet.

Politiet har fullt fokus på å få finne den eller de som har fremsatt truslene og få kartlagt hva som ligger i disse. Politiet utelukker ikke at det er sammenheng mellom truslene.

- Vi tar truslene på alvor og har fullt fokus på å få avklart situasjonen, sier stabssjef Bent Are Eilertsen i Nordland politidistrikt i en pressemelding.

Ifølge Helgelendingens journalist på stedet står en politibil og sperrer innkjøringen til Sandnessjøen lufthavn, Stokka. Bilene som kom kjørende ble bare vinket videre, og fikk ikke kjøre inn til flyplassen. Journalisten observerte også flere politifolk, ambulansepersonell og brannfolk på stedet.

Journalisten kunne også observere åtte politimenn og en brannkonstabel som gikk og sjekket ei søppelbøtte mens de dekket seg bak skjold.

Det skal også være ytterligere politifolk som befinner seg rundt flyplassen, og det skal være sperret av rundt 200-300 meter fra flyplassen.

Saken oppdateres.

Kommentarer til denne saken