Gå til sidens hovedinnhold

Christel Alsos til Sandnessjøen, men hun har en kravliste: – Det er kanskje ikke så rock'n roll

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag 21. februar skal Christel Alsos lage liv i Kulturbadet i Sandnessjøen.

– Det var en enorm opptur i Sandnessjøen sist jeg var der, det føles virkelig som å komme hjem. Jeg håper at mange har lyst til å se en annen side av musikken min denne gangen også, sier Alsos i en pressemelding.

Den norske sangeren som kommer fra Fauske legger ut på vinterturne den 7. februar, og den 21. februar inntar hun Kulturbadet. I pressemeldingen blir det beskrevet at hver by og hvert publikum er forskjellig, men noe er alltid likt – For på beste rockestjernevis sender Alsos en kravliste. Den tar ikke bare for seg kvaliteten på høyttalere og annet teknisk, men på bakrommet må hun ha Twist og saltstenger.

– Det er kanskje ikke så rock'n roll. Men farmor pleide alltid ha et eller annet stående fremme når vi kom på besøk, og Twist og saltstenger var mine favoritter. Så da blir enhver backstage litt hyggeligere og mer hjemmekoselig, sier Alsos.

Nye følelser

I pressemeldingen står det at det kan være nådeløst å stå på en scene uten noe som helst filter mellom seg selv og publikum. Men det er nettopp der Alsos føler potensialet for å oppnå noe helt ekstraordinært ligger.

– Jeg ønsker at de som er på konsert skal komme i kontakt med følelser de kanskje ikke vanligvis lar seg selv kjenne så mye på. At jeg kan berike en liten stund av livene deres, sier Alsos.

Nærhet til publikum

Nå som hun reiser ut på en vinterturne er det for å stoppe opp litt, og finne tilbake til kjernen av det hun driver med. Oppsettet hun reiser rundt med lar henne gjøre nettopp dette, komme helt inn til beinet på låtene og pusten i stemmen.

– Nærheten til historiene bak, og stemningen i sangene kommer enda tydeligere fram. Med det tror jeg at publikum og jeg kommer enda nærmere hverandre, sier Alsos.

I denne forbindelse har Alsos funnet fram låtene «Where The Light Is» og «Molly Part II», som aldri kom med i hovedutgivelsene sine, henholdsvis «Closing the Distance» i 2007 og «At That Time of the Night» i 2016. Utelatt, men de har alltid vært som «dalingene» i uttrykket «kill your darlings» i prosessen rundt å sette sammen et album. «Where the Light Is» fikk riktignok ligge som et gjemt spor helt på slutten av den fysiske versjonen av albumet, men ingen av dem ble utgitt digitalt. Før nå, for nå har anledningen altså budt seg slik at de blir tilgjengelige, som en morsom kuriositet for de spesielt interesserte.

Kommentarer til denne saken