Helgelandssykehusets direktør, politikere og lekmenn

Administrerende direktørs forslag om tilbakeføring av tarmkreft-kirurgien er nøyaktig det samme som politikere og lekmenn i Rana har fremmet. Lekmenn og politikere som har hatt innlegg og uttalelser som har vært nedlatende og stygge i sitt innhold og som har indoktrinert avisenes lesere i over to, tre år.

Helgelandssykehuset Rana har hatt fagfolk som har skjemt ut Helgelandssykehuset Sandnessjøen i alle landets aviser og brukt pr.byrå med kostnader av den nette sum på 823.678 kroner. Skyhøye lønnskostnader der pendlere betaler sin skatt til kommunen der de bor og har kokested, og ikke til kommunen der de er ansatt og sover...

Stygge uttalelser om Helgelandssykehuset Sandnessjøen rammer samtidig Rana og man kan spørre seg om skribentene egentlig forstår dette?

Det er uverdig å sette Helgelandssykehusets arbeidstakere i en gapestokk for hele Norges land.

Og hva med Vefsn, Grane og Hattfjelldal, har administrerende direktør gitt innbyggerne og ansatte den støtte og trygghet de har rett og krav på? Helseministeren sa nemlig at disse tre kommunene skulle ha det helsetilbudet de trengte og hadde krav og behov for i tillegg til PSYKIATRIEN som er vedtatt skal ligge i Mosjøen.

Det bør vises respekt for Helgelands befolkning. Dette som nå har pågått er bare trist for alle og mest for pasientene som påføres angst og usikkerhet.

Og som avslutning:

Alle vet vi at kommer du på sykehus og er alvorlig syk så kan du faktisk dø en ventet eller uventet død. Dette skjer på alle landets sykehus i Norge og det er faktisk sannheten.

Man behøver ikke å være utdanna helsepersonell for å forstå dette.

Solfrid Lorentzsen Mathisen