Det hevdes feilaktig at Senterpartiet ikke har prioritert utbygging av bredbånd da partiet hadde makten

Senterpartiet i Leirfjord er glad for at Arbeiderpartiet framsnakker utviklingen for bredbånd og fiber i kommunen, men varaordførerkandidat i Senterpartiet, Pål Andreas Einmo, påpeker at utbyggingen kommer fra et vedtak foreslått av Leirfjord Senterparti. Her sammen med ordførerkandidat Trine Fagervik.

Senterpartiet i Leirfjord er glad for at Arbeiderpartiet framsnakker utviklingen for bredbånd og fiber i kommunen, men varaordførerkandidat i Senterpartiet, Pål Andreas Einmo, påpeker at utbyggingen kommer fra et vedtak foreslått av Leirfjord Senterparti. Her sammen med ordførerkandidat Trine Fagervik. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det skriver varaordførerkandidat for Leirfjord Senterparti, Pål Andreas Einmo.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I årets valgkamp har Arbeiderpartiet i Leirfjord gjort utbygging av bredbånd i kommunen til ett av sine valgkamptema. Den informasjonen som Arbeiderpartiet sprer bærer imidlertid noe preg av enten bevisst eller ubevisst glemsel.

Det hevdes feilaktig at Senterpartiet ikke har prioritert utbygging av bredbånd da partiet hadde makten i kommunen. Faktum er at alle partier i Leirfjord har jobbet for utbygging av bredbånd. Faktum er videre at bredbåndsutbyggingen skjer ved en kombinasjon av egenkapital fra kommunen og tilskudd fra staten.

Tilskudd

Statens tilskudd tildeles fylkeskommunen, som deretter vedtar fordeling av midlene, etter forslag fra fylkets administrasjon, til de kommuner som har fremmet søknader. For å oppnå tilskuddet må det foreligge en grundig plan for utbyggingen. Da Arbeiderpartiet i 2010 fikk vedtatt en bevilgning på en million kroner før valget forelå det ikke en slik plan og altså heller ikke noe grunnlag for søknad om tilskudd.

Da Senterpartiet sist satt i posisjon ble det fokusert på å gjøre ting i riktig rekkefølge. Senterpartiet satte ned en gruppe til å utarbeide en plan for utbyggingen. Da planen var utarbeidet, ble søknad om midler til utbygging sendt. Høsten 2014 fremmet administrasjonen forslag til investering i bredbånd i budsjett og økonomiplan. Arbeiderpartiet foreslo å bevilge 1,5 millioner i årene 2015 og 2016, til sammen tre millioner disse to årene, mens Senterpartiet foreslo 2,5 millioner i 2015 og tre millioner i 2016, til sammen 5,5 millioner. Senterpartiets forslag ble den gang vedtatt.

Framsnakking

Den plan for utbygging av bredbånd som Senterpartiet sørget for å få utarbeidet er den samme planen som nå er revidert av Leirfjord Bredband og har dannet grunnlag for nye søknader, som har gitt tilskudd på 4,3 og 6,4 millioner kroner. Arbeiderpartiet må gjerne fortsette å framsnakke utbygging av bredbånd.

Vi i Senterpartiet er enig i, og vil arbeide for at utbyggingen må fortsette i hele kommunen. Men vi ber om at i den grad det er viktig å bygge på historien, så må denne være korrekt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken