Gå til sidens hovedinnhold

Direkte fra "lundkommardagen på Lovund": – Jeg skal gjøre mitt beste for at man kan få naturfenomenet tett på

Artikkelen er over 1 år gammel

14. April er "lundkommerdagen". I år er det populære arrangementet på Lovund avlyst på grunn av koronakrisen, men lundefuglen er i rute og kan følges direkte på facebook.

«Lundkommardagen» 14. April er en stor begivenhet på Lovund. På øya hekker Helgelands største lundefuglkoloni som består av opp imot 300.000 fugler. Lundefuglen holder til langt til havs hele vinteren, og ankomsten til øya hver vår i midten av april er et høydepunkt for mange. Siden 1989 har Lovund hotell arrangert «Lundkommardagen» med diverse aktiviteter og felles utflukt til lundeura for å se når havets papegøye vender tilbake.

– Det er første gang siden 1989 at Lundkommerdagen er avlyst. Vi valgte derfor å prøve oss på en livesending og i ettermiddag skal jeg opp i ura og sende direkte fra min egen mobil, forteller Sivert Olaisen, driver av Lovund Hotell.

På facebookarrangementet har 164 personer meldt at de skal delta på arrangementet, mens nærmere 400 har meldt sin interesse.

– Det er gledelig at folk er interesserte. Jeg var oppe og sjekket i ura for noen dager siden, da var ingen av fuglene landet, men det lå en stor flokk ute på havet. Det finnes ingen garanti for at fuglene kommer opp i ura i dag, men det er alltid lov å håpe, sier Olaisen.

Det melder regn og grått vær på Lovund i ettermiddag, men for dem som ønsker å oppleve naturfenomenet uten å bryte restriksjoner og anbefalinger kan kvelden bli riktig så koselig.

– Det blir på en måte lundkommerdagen minutt for minutt, og jeg skal gjøre mitt beste for at man kan sitte og kose seg med pledd i sofaen og få naturopplevelsen tett på, sier Olaisen.

Kommentarer til denne saken