Gå til sidens hovedinnhold

Dønnværing skal lede bygging av nytt milliard-slakteri på Lovund

Espen Gleinsvåg fra Dønna blir ny prosjektleder i Nova Sea og forlater jobben som seksjonsleder i Multiconsult.

Det skriver oppdrettsselskapet i en pressemelding mandag.

– Nova Sea er en attraktiv arbeidsgiver her på Helgeland med mange flinke folk. Jeg gleder meg til å komme til Lovund og bli bedre kjent der ute og komme i gang med nye oppgaver. Prosjektet er selvfølgelig stort, komplekst og har sine utfordringer, men det gjør bare jobben som prosjektleder ekstra spennendende, sier Gleinsvåg i pressemeldingen.

Nova Sea sitt nye slakteri skal ha en kapasitet på opp til 100 000 tonn, som tilsvarer en dobling av dagens kapasitet og det vil stå klart allerede om fire-fem år. Investeringsrammen er på opp mot en milliard kroner.

Les også

Sty­rer fa­mi­lie­be­drif­ten inn i en ny tids­al­der

Gleinsvåg er utdannet sivilingeniør innen industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU. Han har flere års variert og relevant erfaring med ulike prosjekter innenfor leverandør- og bygningsindustrien. Gjennom jobben i Multiconsult har han også opparbeidet seg erfaring rundt bygging av flere landbaserte sette- og matfiskanlegg.

Administrerende direktør i Nova Sea, Tom Eirik Aasjord, er svært fornøyd med den nye ansettelsen.

– Espen har mye relevant erfaring som vi er glade for å kunne dra nytte av i Nova Sea. Når vi besluttet å bygge nytt slakteri, handlet det også om å henge med i utviklingen og finne moderne teknologiske og innovative løsninger. Der tror vi Espen er rett person. Vi er svært godt fornøyde med å ha fått han med på laget, avslutter Aasjord.

Les også

Stian bytter jobb og går inn i ny sjefsstilling: – Kunne ikke takkes nei til

Kommentarer til denne saken