Gå til sidens hovedinnhold

Endrer rutiner i innkreving av eiendomsskatten og tilbyr innbyggerne noe nytt

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå kan innbyggerne i Alstahaug søke om å få betale eiendomsskatten per måned, kontra hvert kvartal slik det er i dag.

Det er fra 1. oktober at Alstahaug kommune vil tilby månedlig fakturering av de kommunale eiendomsavgiftene til innbyggerne. Dette forutsetter at kunden har betalingsavtale med kommunen.

– 4. terminer har vært, og vil fortsatt være standard fakturering sier arealplanlegger i Alstahaug kommune, Oddrun Bårdgård.

Bekymret for personvernet

For å søke om månedlige terminer kan det søkes til kommunen via kommunens nettsider. Skjemaet hvor man registrere seg brukes også til å varsle om feil ved kommunen infrastruktur.

I forbindelse med at kommunen lanserte tilbudet mandag, har iSandnessjøen blitt kontaktet av en rekke personer som har vært bekymret for at personvernet ikke blir godt nok ivaretatt siden man registrerer boligadresse i det offentlige dokumentet. Dette avviser imidlertid Bårdgård.

– Henvendelsene fra dem som ønsker månedlig fakturering blir registrert som «generelt». Dette er en sekkebetegnelse som dekker flere ulike typer henvendelser, ikke bare kommunale avgifter.

Anonymiseres

– Så kommunen er sikre på at personvernet blir godt ivaretatt?

– Ja. Henvendelser som kommer inn blir liggende som markeringer i kartet, men de blir anonymisert. Så man kan se at noen har lagt inn en melding, men ikke hva den angår, avslutter Bårdgård.

Les også

Mangler 13 millioner til budsjettet: - Når disposisjonsfondene går ned og avviket går opp, så går dette ut over likviditeten

Les også

Bruker over 9 millioner av disposisjonsfondet: – Det må vi ikke ha for vane eller legge som tradisjon

Kommentarer til denne saken