Alstahaug formannskap har enstemmig vedtatt støtte til oppropet om å evakuere barna fra den overfylte flyktningleiren Moria på øya Lesvos. Store kommuner som Oslo, Trondheim og Bergen står også bak. I tillegg har 19 tidligere statsråder samt hele Den norske kirke bedt norske myndigheter om å ta sitt ansvar for noen av de aller mest sårbare minste blant oss.

Det er derfor gledesrikt at Luxembourg 15.04 hentet de første 12 enslige barna ut av leiren. Tyskland har allerede tatt imot 50 og signaliserer at de kommer til å hente opp mot 500 barn. De fleste av ungene er under 14 år, mange er jenter.

Hellas og EU har innstendigst bedt alle europeiske land om å bidra, ikke minst for å avlaste det enorme trykket de greske øyene har når det gjelder antall flyktninger. Den norske regjeringa med støtte fra Frp og Arbeiderpartiet nekter standhaftig for at Norge skal delta. Argumentene om at «de må hjelpes der de er» klinger hulere og mer hyklersk for hver dag som går.

Alstahaug kommune har i flere tiår bosatt flyktninger og tatt imot enslige mindreårige. Vi har god kompetanse, rikelig med plass og hjerterom.

Rødt Alstahaug krever at regjering og storting følger opp dugnadsånden og solidaritetsviljen fra norske kommuner over hele landet: Evakuer de enslige mindreårige barna fra Moria NÅ!