Gå til sidens hovedinnhold

Får 600.000 kroner i tiltaksmidler: – Mange ønsker å samarbeide på tvers av kommunene

Av en pott på 15,5 millioner kroner får Alstahaug kommune 600.000 kroner i tiltaksmidler til aktiv formidling.

Nasjonalbiblioteket har fordelt 15,5 millioner kroner til over 100 formidlingstiltak i norske folkebibliotek. Nær tre firedeler av søknadene har fått støtte, og over halvparten av landets kommuner er omfattet av tildelingene. Tiltaksmidlene er en del av Nasjonal bibliotekstrategi 2020–2023, som regjeringa la fram i fjor.

– Gjennom fem år med nasjonale biblioteksentral har bibliotekene utviklet seg til å bli sentrale møteplasser for debatt og kulturformidling i lokalsamfunnet. Nå styrker vi bibliotekene sin rolle som folkeopplyser ved å gi støtte til formidling, sier nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre i en pressemelding.

Prosjekt- og utviklingsmidlene skal i hovedsak stimulere og bidra til utvikling av nye bibliotektjenester, formidling av innholdet i biblioteka og utprøving av nye samarbeidsformer.

– Mange har fått støtte til å styrke samarbeidet med skoler og barnehager, forteller avdelingsdirektør ved Nasjonalbiblioteket Svein Arne Tinnesand i pressemeldingen.

– Det er også mange som vil samarbeide med institusjoner, foreninger eller arbeidsplasser i kommunen, være til stede på eksterne arrangement og etablere lesegrupper for unge eller voksne.

Flere bibliotek får også midler til å utvikle den digitale litteraturformidlinga si.

– Vi ser at mange ønsker å bruke utviklingsmidlene til å samarbeide på tvers av både kommune- og fylkesgrenser. For eksempel vil folkebiblioteket i Rana koordinere et samarbeid om formidlingstiltak mellom 16 kommuner i Nordland, sier Tinnesand i pressemeldingen.

Alstahaug kommune vil koordinere et samarbeid mellom Dønna, Herøy, Leirfjord, Lurøy, Nesna, Rødøy og Træna.

I Nordland fylke er det kommunene Alstahaug, Rana, Bodø, Vågan, Vestvågøy og Fauske som har fått tildelt tiltaksmidler.

Kommentarer til denne saken