Allerede i løpet av onsdag får de videregående skolene igjen tilgang til trådløsnett og Feide-tilgang etter datainnbruddet.

Det skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding tirsdag kveld.

– Dette vil forhåpentlig normalisere skolehverdagen etter datainnbruddet vi opplevde like før jul. Nå vil elever og lærere også få tilgang til både It’s learning, iSkole og Teams, og det er vi veldig glade for, sier Norvoll i pressemeldingene.

Han forteller at å få skolene opp å gå fortest mulig har hatt førsteprioritet etter at flere fag- og administrative systemer måtte stenges etter innbruddet.

– IT-seksjonen i fylkeskommunen skal ha all honnør for at de nå kommer opp med en midlertidig og sikker løsning for skolen på så kort tid. Dermed ser det ut til at det bare var første skoledag tirsdag som ble helt analog og uten elektroniske læremidler, om det ikke skulle dukke opp noen uforutsette hendelser, sier Norvoll.

Det jobbes videre med full styrke for å få resten av de fagadministrative systemene i fylkeskommunen opp å gå igjen.

– Det er et tidkrevende analyse- og kontrollarbeid for å forsikre oss om at det er trygt å ta IKT-strukturen vår i bruk igjen. Tidligst 18. januar vil vi ta en beslutning om når de ulike systemene kan gjenåpnes. Fylkeskommunen trenger denne tiden for å få full oversikt over hendelsen og eventuelle skader, og få ryddet opp, sier fylkesrådslederen.