Gå til sidens hovedinnhold

Færre passasjerer på tre av fire flyplasser på Helgeland. Sjekk hvem som har økt trafikk

Artikkelen er over 1 år gammel

Sammenliknet med i fjor er det færre flypassasjerer på Helgeland, men i Mosjøen og Sandnessjøen økte trafikken i juni.

(Helgelendingen)

Antallet passasjerer som var innom Avinors lufthavner i juni økte med 1,0 prosent sammenliknet med samme periode i 2018. I løpet av årets seks første måneder reiste 26,3 millioner til og fra Avinors lufthavner, en økning på 0,4 prosent sammenliknet med i fjor. Det skriver Avinor i en pressemelding.

7. juni i år ble den travleste reisedagen noensinne for både Oslo Lufthavn og Trondheim lufthavn. På Oslo Lufthavn registrerte man 109.842 reisende, mens tallet i Trondheim var på 18.687 reisende.

For juni samlet sett var det både opp- og nedturer for flyplassene på Helgeland. Både Mosjøen og Sandnessjøen hadde økning i antall passasjer, med henholdsvis 5,3 og 3,7 prosent. I Mo i Rana hadde de en nedgang på hele 10,1 prosent samme måned sammenliknet med i fjor, mens Brønnøysund hadde 7 prosent færre reisende.

Samlet for første halvår viser passasjerstatistikken at tre av fire flyplasser i regionen har færre reisende enn i 2018. Mosjøen har en nedgang på 5,9 prosent, Mo i Rana en nedgang på 4,2 prosent og Brønnøysund en nedgang på 2,7 prosent.

Sandnessjøen er dermed den eneste flyplassen på Helgeland som har fått flere passasjerer, og økningen er på 5,5 prosent. Til sammen har 32.041 passasjerer reist via Stokka.

Kommentarer til denne saken