Fem nye smittede i Rana - kun én av disse har kjent smittekilde: – Bekymringsfullt

DEL

(Helgelendingen) [Rana Blad] Det er Rana kommune som lørdag formiddag opplyser at man i løpet av fredag fikk melding om fem nye smittetilfeller i Rana.

Kun én av disse er kjent nærkontakt med kjent smittekilde. Smitteoppsporingsteamet jobber nå med mål om å finne smittekilde til personene som ikke er kjente nærkontakter.

– Det er bekymringsfullt at vi ikke har klart å sannsynliggjøre smittekilde til flere av personene som har testet positivt. Det er derfor svært viktig at anbefalingene om å redusere kontakt med andre enn egne husstandsmedlemmer følges denne og neste uke. Hold avstand til andre utenfor egen husstand. Dette er ikke tiden for fest eller andre sosiale sammenkomster, uttaler kommunikasjonssjef Connie Slettan Olsen.

Mange av personene som er smittet har kun svært lette symptomer. Kommunen oppfordrer derfor alle som har luftveissymptomer eller hodepine om å bestille time til testing så raskt som mulig - selv ved lette symptomer.

Koronatelefonen er bemannet lørdag og søndag mellom kl. 12.00 og 15.00.

Kommunen har redusert bemanning, så folk må ta høyde for litt ventetid. Telefonnummeret til lokal koronatelefon er 950 04 433.

Smittesituasjonen i Rana siste 14 dager:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken