– Disse midlene kan være med på å berge denne delen av et kriserammet kulturliv i Nordland, sier fylkesråd Kirsti Saxi i en pressemelding fra fylket.

Havnafestivalen er tildelt 50 000 kroner for året 2021, mens Festspillene Helgeland (153 750 kroner) og Trænafestivalen (100 000 kroner) har fått tilskudd for tre år framover.

I pressemeldingen trekker Saxi fram blant annet Festspillene Helgeland som gode eksempler på festivaler som gir bredde for både barn og voksne.

Satser på nytt prosjekt denne sommeren: – Vi forventer fulle «hus» og stormende jubel

– Beløpene er vesentlig høyere enn rammen vi har. Festivalene er en viktig arena for eksponering av ulike kulturuttrykk og er en møteplass for et bredt publikum. Som et regionalpolitisk tiltak i forbindelse med covid-19-situasjonen ønsker vi derfor å tildele alle søkere noe støtte. Støtten er ment som en anerkjennelse og styrking av kulturbransjen, sier fylkesråd Saxi.

– Ikke minst skal vi ivareta alle aldersgrupper blant publikum.

Samlet søknadssum på festivalene som er vurdert i den ettårige ordningen, er tett på 2,4 millioner kroner. Total søknadssum for festivalstøtte var på nær 8,4 millioner kroner.

Se oversiten over hele listen over festivaltilskudd i denne lenken.

Bildeserie

God stemning på første dag med Havnafestivalen

Bildeserie

Havnafestivalen - Var noen du kjenner der? Se bildene