(Helgelendingen)

Politiet fikk melding klokken 04.30 om brann i en hytte utenfor Risøyhamn på Andøya i Vesterålen. En mann hadde klart å ta seg ut av den brennende hytta og fikk varslet naboen, som igjen varslet nødetatene.

Da nødetatene kom til stede som ligger noe utenfor allfarvei, var hytta brent ned. Det ble iverksatt søk både fra luften med helikopter og drone, i tillegg til mannskaper på bakken, men det er ikke gjort noen funn.

Det skal ha befunnet seg seks mennesker på hytta. Fem personer har status som savnet. Fire av de savnede er barn under 16 år.

– Dette er en svært tragisk hendelse. Vi frykter at de fem ikke har klart å ta seg ut av hytta, og at de kan være omkommet i brannen, foreller Per Erik Hagen, som er leder for politiet i Lofoten og Vesterålen i en pressemelding.

Alle seks som befant seg på hytta er opprinnelig hjemmehørende i Vågan kommune i Lofoten.

– Kommunen er varslet og har etablert kriseteam. De ivaretar de pårørende etter beste evne. Dette er et lite lokalsamfunn og alle er preget av en slik forferdelig hendelse, sier Hagen.

Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

– Politiets har opprettet sak og iverksatt etterforsking, men det er ingenting som per. nå tilsier at det skal dreie seg om noe annet enn en tragisk ulykke, sier Hagen i pressemeldinga.

Politiet har bedt om og fått bistand fra Kripos i etterforskingen. Arbeidet på branntomten vil starte opp så snart den er tilstrekkelig kjølt ned, antakelig allerede i løpet av ettermiddagen.

Alle pårørende er varslet.