Gå til sidens hovedinnhold

Fire elever har fått nasjonal utmerkelse: - Det er eksepsjonelt

Fire elever fra studiespesialisering ved Sandnessjøen videregående skole har fått utmerkelse i den nasjonale Abelkonkurransen.

– Det er eksepsjonelt at en elev på vg1-nivå har fått diplom for godt resultat, sier fagansvarlig for matematikk Line Rønning Føsker, mens hun overrekker diplom til eleven, Leonid Ershov.

I Norge er det Matematikksenteret som arrangerer denne krevende konkurransen i matematisk problemløsning for elever i den videregående skolen.

– Det har i år vært rekordhøyt nivå på resultatene, så derfor er rektor Sissel Merethe Høberg ekstra stolt over at fire elever ved skolen har utmerket seg, opplyser avdelingsleder Margit Langseth i en pressemelding.

Anders Haarberg Eriksen, Simen Jægtvik Aas og Frederik Egelund Edvardsen er elever på vg2 og vg3, og har alle tre gått videre til neste runde i den nasjonale konkurransen.

ABELKONKURRANSEN:

Abelkonkurransen er en konkurranse i matematisk problemløsning for elever i videregående skole.

Konkurransen består av to innledningsrunder og en finale. Elever som gjør det godt i Abelkonkurransen kan bli invitert til en eller flere internasjonale konkurranser (eller internasjonale finaler).

Det er Matematikksenteret som har ansvar for det praktiske arbeidet med Abelkonkurransen, og sto bak arbeidet med å digitalisere konkurransen (fra og med 2018). Det faglige ansvaret ligger primært hos Institutt for matematiske fag ved NTNU, med støtte fra Matematikksenteret. Norsk matematisk forening eier konkurransen.

Kilde: Matematikksenteret

Kommentarer til denne saken