Gå til sidens hovedinnhold

Firmaet har fått tilskuddet på plass i Sandnessjøen: – Den vil helt klart øke vår kapasitet

«Nytt» arbeidsverktøy er endelig på plass og til disposisjon for Åkerblås miljøavdeling i Sandnessjøen.

– Det skjer mye i næringen og vi har over en tid sett at den båten vi har hatt ikke har vært optimal i forhold til våre behov. Økende oppdragsmengde har gjort det nødvendig å disponere om båtene i Åkerblå, sier Frode Bjørklund, leder for Åkerblås miljøavdeling Region nord i en pressemelding.

Det nye tilskuddet «Labridae» er 40 fots arbeidsbåt som ble levert til Åkerblå av Skarsvåg boats i 2018. Siden har den blitt benyttet i arbeid ved Åkerblås hovedkontor på Frøya.

– Båten er allerede blitt godt mottatt av våre ansatte i Sandnessjøen og blir ikke liggende stille i sin nye hjemmehavn. Båten skal løse oppdrag for oppdrettsnæringen og andre private og offentlige aktører. Oppdragene består blant annet i strømmålinger, prøvetaking og kartlegging av havbunnen, skriver Åkerblå i pressemeldingen.

Leder Bjørklund er glad for at båten endelig er på plass i Sandnessjøen, og forteller at dette er noe av det deres ansatte har ventet en god stund på.

– Denne båten var bygget med fokus på ergonomi og tilpasninger for bedret HMS om bord for våre konsulenter samtidig som den er utstyrt med alt av nødvendig utstyr som letter deres arbeid. Den vil helt klart øke vår kapasitet i området, noe våre kunder skal nyte godt av, sier han.

– Med «Labridae» vil våre miljøkonsulenter i Sandnessjøen ha et solid verktøy for framtiden og vil kunne dekke et større område og være mindre sårbarhet for vær og vind.

Kommentarer til denne saken