(RanaBlad): Overnattingstall for juli fra SSB, viser at Helgeland har hatt høyest vekst i Nord-Norge, på all overnatting samlet. I juli 2023 er det en økning på hele 25 prosent mot juli i fjor, melder Visit Helgeland i et presseskriv.

Hittil i år er økningen på 14 prosent. Veksten fordeler seg på både norske og utenlandske gjester. Ferie- og fritidsgjestedøgn har økt med ni prosent i juli.

Reiselivssjef og daglig leder i Visit Helgeland synes også det er gledelig at forretningstrafikken har økt med 31 prosent hittil i år.

– Det er svært viktig for Helgelands-regionen at yrkesgjestedøgn, kurs og konferanse øker, da dette skaper omsetning for reiselivsbedriftene fordelt over året. For hotellene har losjiomsetningen økt med 17 prosent hittil i år, sier Kitt Grønningsæter.

Visit Helgeland har også merket at det er stor interesse for Helgeland på nettsidene sine.

– I perioden 1. juni til 31. august, har nettsidene hatt besøk av 186 476 brukere, mot 130 711 brukere i fjor. Ikke bare har vi hatt flere besøk på nettsiden, brukstiden har også gått opp. Nettsidene har en brukertid på til sammen ca. 19 050 timer i sommer, mot 11 975 timer i fjor sommer. Til sammen er dette veldig tydelige tegn på at interessen for Helgeland har vært svært god i sommer, fortsetter Grønningsæter.

Av de mest besøkte sidene i sommer er naturattraksjoner som fjelltrappene Vegatrappa og Helgelandstrappa, eventyrfjellene Torghatten og De Syv Søstre, Rabothytta, Dønnamannen og Rødøyløva. Reisemål og reiseruter Helgelandskysten, som Kystriksveien, Vega, Lovund, Herøy og byene på Helgeland er også mye besøkt.

– Samtidig ser vi en god økning i søk etter restauranter og spisesteder, noe som kan tyde på at flere har oppdaget at Helgeland har mange gode spisesteder med svært høy kvalitet på både maten og opplevelsen. Vi har positive signaler også etter august, så det er for tidlig å oppsummere den fine sommeren enda, avslutter hun med i presseskrivet.

En ferietur til Helgeland endret kursen til Kitt. Nå er hun reiselivssjef for regionen hun forelsket seg i: – Alt har ledet hit på en måte