Gå til sidens hovedinnhold

Flere leser Helgelendingen: - Gir oss kraft til å strekke oss lenger

Artikkelen er over 1 år gammel

Helgelendingen når ut til 19.200 daglige lesere, viser den nye undersøkelsen til Mediebedriftens Landsforening (MBL). Sjefredaktør Geir Arne Glad er fornøyd med økninga på 2.600 lesere siden første halvår 2019.

(Helgelendingen)

To ganger i året publiseres lesertallene til medlemsavisene i Mediebedriftenes landsforbund (MBL). Tallene er hentet inn av Kantar TNS i en undersøkelse av nordmenns medievaner som kalles Forbruker & media.

Helgelendingen har en solid framgang i den digitale utviklingen (lesing på mobil, pc, nettbrett og eAvis). Avisa når daglig 12.800 digitale lesere, en økning på 3.000 siden første halvår 2019.

Papiravisa fortsetter fallet, også i Helgelendingen. I andre halvår 2019 hadde papiravisa 10.300 lesere hver dag, en nedgang på 400 fra første halvår 2019.

Den nye nettavisa til Helgelendingen, iSandnessjoen.no som ble startet i mai 2019, er ikke med i denne undersøkelsen.

Lesertallene er i målingen justert med tanke på krysslesning, det vil si lesere som både leser Helgelendingen på papir og digitalt, og på de ulike digitale plattformer.

Sjefredaktør Geir Arne Glad er glad for at satsingen i mediehuset de siste årene gir resultater.

- Dette er svært hyggelige lesertall og viser at vi når bredt ut med vår journalistikk. Ikke minst når det gjelder vår digitale satsing får vi meget god tilbakemelding fra våre lesere. Også papiravisen står sterkt og er et produkt mange lesere vil ha. I sum er det all grunn til å glede seg over responsen vi får. Det gir oss en ekstra kraft til å strekke oss litt lenger for å gi våre lesere oppdaterte og relevante nyheter fra Midt-Helgeland. Også for våre annonsekunder er det verdt å merke seg at lokalavisen når bredt ut med 19.200 daglige lesere, sier sjefredaktør og administrerende direktør i Mediehuset Helgelendingen, Geir Arne Glad.

Også for de andre Amedia-avisene lokalt er det en fin utvikling.

Avisa Nordland kan vise til at totalt 59.500 leser avisen hver daglig, det er en økning på 6.600 fra første halvår. Rana Blad kan vise til at totalt 22.800 leser avisen daglig, en økning på 2.100 fra første halvår.

Tallene stammer fra målinger gjennomført andre halvår 2019. Vanligvis sammenligner man disse tallene med tallene fra samme halvår året før, men målingene som ble gjort forrige høst var ikke komplett for alle plattformer for digitale lesning. Som en følge sammenlignes dermed tallene for høsten 2019 med tallene for våren 2019.

Kommentarer til denne saken