– Vi er veldig glade for å kunne annonsere at statsministerkandidat Trygve Slagsvold Vedum allerede i vår takket ja til å komme for å delta i debatten, sier presseansvarlig i Folkeaksjonen, Catrine Hole i en pressemelding.

Bjørnar Skjæran (Ap), Mona Fagerås (SV), Ingelin Noresjø (KrF) og Thomas Johansen (MDG) har også takket ja til å delta. Hole forsikrer om at alle partiledere er blitt invitert, og at det enda kan dukke opp flere spennende navn i debatten.

Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland sin 6. utdanningskonferanse har fått tittelen «Skal det bo folk i distrikta». Hole forteller at konferansen vil kunne være fysisk igjen i høst så lenge smittesituasjonen tillater det. Denne gangen vil vi sette søkelyset på hvilken betydning utdanningsinstitusjoner og skoler har for lokalsamfunns- og distriktsutvikling presiserer Hole.

– Konferansen vil utforske spørsmålet: desentralisering fra hvilket sentrum? Det er allerede booket mange spennende navn til konferansen. Vi kan blant annet love representanter for Demografiutvalget, Distriktsnæringsutvalget og fra Høgskolen i Volda. I tillegg vil det arrangeres politisk debatt der Khronos redaktør, Tove Lie, er debattleder, sier hun i pressemeldinga.

Folkeaksjonen har også nylig vært på turne og fått med seg alle 18 ordførerne på Helgeland bak kravet om å gjenreise Høgskolen i Nesna.

– Det blir derfor spennende å se hvordan den politiske diskusjonen blir med dette som bakteppe, heter det i pressemeldinga.

Konferansen vil bli streamet direkte.

– Vi inviterer alle til å følge med på kanskje en av de største politiske debattene på Helgeland før valget i høst, avslutter Hole.

SE BILDENE: Folkeaksjonen reiste rundt på hele Helgeland og fikk signaturen til alle ordførerne