– Jeg har alltid drømt om å få til et eget Mesternes mester for folket, og nå skal vi endelig gjøre det – her i Sandnessjøen, smiler Dag Erik Pedersen.

Han har vært ansatt i Aker BP siden 2019, der han blant annet jobber med ulike arrangementer, og er med når 10-års jubileet til Skarvfeltet skal feires lørdag den 3. juni.

– Vi snakker ikke triatlon – dette blir nærmest selskapsleker i forhold. Men vi skal ha med et par av de klassiske øvelsene; jerngrepet og 90-graderen, forteller han om arrangementet.

I konkurransen blir det fire lag: ett med damer fra Aker BP, ett med lokale politikere, ett med utøvere fra Sandnessjøen idrettslag, og altså også et folkelag. I tillegg til dette, blir det en rekke andre aktiviteter i sentrum gjennom formiddagen.

– Skarv fyller 10 år, og vi føler vi har fått god støtte fra folket gjennom alle de årene. For å markere jubileet er det derfor naturlig for oss å gi tilbake i form av en folkefest. Vi har satt sammen en pakke som vi håper vil treffe alle aldersgrupper, forteller Kyrre Sørensen, lokasjonsleder i Aker BP.

Om kvelden den 3. juni blir det konsert i Helgelandshallen med både lokale og nasjonale artister – blant disse er Stavangerkameratene og Hjertebank.

– Det kommer til å bli utrolig god stemning, og vi håper folk kommer tidlig og får med seg alt som skal skje.

– Og så tenker vi om folkefesten som vi gjør ute på havet: vi håper på en trygg og effektiv utførelse, ler Sørensen.