Gjennomfører skanning av havbunn i letingen etter savnet mann (32)

Bildet er fra leteaksjonen i helga. En mann er fortsatt savnet etter at en båt tilhørende Lovundlaks AS kantret fredag ettermiddag.

Bildet er fra leteaksjonen i helga. En mann er fortsatt savnet etter at en båt tilhørende Lovundlaks AS kantret fredag ettermiddag.

DEL

(Rana Blad) Politiet i Nordland melder i en pressemelding at de er i en planleggingsfase og søk etter den antatt omkomne etter at en båt kantret, trolig nordøst av Solværøyan sist fredag, vil bli gjenopptatt i løpet av de nærmeste dagene.

Det vil da bli gjennomført skanning av havbunn og strandsøk i aktuelle områder. Det vurderes også bruk av drone i søket. Savnede var iført mørke klær da han forsvant.

– Politiet jobber med å få en ROV med sonar opp til ulykkesstedet. Det er forventet at nødvendig utstyr vil være på plass i løpet av noen dager slik at undervannssøk kan foretas. Politiet er i dialog med lokale aktører som kan bistå i søksarbeidet, sier leder av driftsenhet Rana, Hege Kvalvik Viken.

Parallelt med at politiet søker etter den savnede, etterforsker politiet saken som en arbeidsulykke. Det vil i løpet av tirsdag bli gjennomført kriminaltekniske undersøkelser av båten. I tillegg vil det bli gjennomført avhør av vitner, samt samtaler med lokalkjente som kjenner søksområdet.

Havarikommisjonen og Arbeidstilsynet er rutinemessig varslet om denne saken.

En mann ble berget opp under leteaksjonen fredag kveld en god stund etter nødetatene fikk melding om kantringen. Det var to arbeidere fra Lovundlaks AS som var i båten da den kantret.

Artikkeltags