Gå til sidens hovedinnhold

Først i nord til å ta imot nytt system: – For pasientene betyr dette økt pasientsikkerhet

Helgelandssykehuset har som første helseforetak i Helse nord tatt i bruk det nye, oppgraderte pasientjournal-systemet DIPS Arena.

– Dette betyr økt pasientsikkerhet. Det er derfor også en stor dag for pasientene, sier medisinsk direktør i Helgelandssykehuset Fred Mürer i en pressemelding.

Gjennomføringen og overgangen til det nye systemet har gått svært bra. Det er kritisk at helsepersonell har tilgang til pasientinformasjonen i DIPS, og med oppgraderingen til DIPS Arena har Helgelandssykehuset nå fått et mer moderne, brukervennlig og fleksibelt system.

DIPS Arena er et helt nytt system med sterkt forbedrede moduler for planlegging og gjennomføring av operasjon, vedtakshåndtering og bestilling av klinisk kjemi, mikrobiologi og patologi. DIPS Arena forbedrer og forenkler sykehusdriften på mange områder – som beslutningsstøtte, smittesporing, operasjonsplanlegging m.m.

DIPS Arena er bygd på en moderne plattform der det er enkelt å legge til ny funksjonalitet og samhandle med andre systemer. Helsepersonell vil etterhvert få tilgang til å lese og registrere data i DIPS Arena på nettbrett og smarttelefoner ved pasientens seng.

Adm.dir. i DIPS, Kolbjørn Haarr, sier dette er en stor og viktig milepæl for dem.

– Vi jobber hver dag for å få fram gode produkter for pasientene. Jeg har jobbet i vel 30 år med innføring av forskjellige IT-systemer, og jeg har aldri sett et prosjekt der samarbeidet har gått så bra, og der resultatet har vært så vellykket. Dette er en stor og viktig milepæl for oss. Nettopp at det er i Helse nord det skjer er for oss symboltungt, det var her det startet, sier Haarr.

Kommentarer til denne saken