Gå til sidens hovedinnhold

Forventer mange studenter hjem til Alstahaug i påsken - oppfordrer til frivillig koronatest

Alstahaug kommune ønsker tilreisende, studenter og andre, velkommen hjem til påske. Siden mye av undervisning og eksamener avholdes elektronisk, forventer kommunen at mange studenter vender hjemover de neste ukene.

Kommunen oppfordrer derfor på sine hjemmesider alle tilreisende om å ta en frivillig koronatest så raskt som mulig etter hjemkomst. I tillegg er det ønskelig at tilreisende, og alle som har reist ut av kommunen på påskeferie, utviser forsiktighet med sosial omgang den første tiden etter ankomst slik at vi ikke får en smitteoppblomstring i kommunen i forbindelse med påskeferien.

"Studenter og tilreisende som kommer fra områder høyt smittetrykk i Norge, vil være i risikosonen for å ta med smitte hjem til Alstahaug. Mange smittede har lite eller ingen symptomer, og det vil være en reell fare for at personer med asymptomatisk smitte kan smitte videre, uten selv å ane at de er smittet. Ved å ta en test kan denne risikoen reduseres betydelig", skriver kommunen som understreker at testen er gratis og tar bare få minutter å gjennomføre.

Kommentarer til denne saken