Kiwi Bama Cup 2023 i Sandnessjøen for barn og unge mellom 6 - 12 år. I tillegg skal den aller første turneringen i Stjerneserien spilles.

– Vi har tilsammen 136 påmeldte lag fordelt på de to dagene, og det er rekord. I fjor var det 106 lag, sier Bjørn Terje Jenssen, daglig leder i SIL Fotball.

– Oppfordringen til alle klubber er at de prøver å stille med rene jente- og guttelag i alle klasser. Der dette ikke er mulig, må laget meldes på i klasse hvor flertallet av spillerne er representert.

Spiller 221 kamper

De 136 lagene spiller 221 kamper i løpet av helga. Det er 17 årsklasser i turneringen fra 6-12 år.

Største klassen er gutter 11 år der det er 18 lag, og største jenteklasse er jenter 10 år med åtte lag.

– Lørdag er det de minste som skal i aksjon i Helgelandshallen, og det er klassene fra 6 år til og med 9 år. Stjerneserien spilles også lørdag. Søndag spilles de andre kampene for klassene 10-12 år både i Helgelandshallen og Stamneshallen, sier Bjørn Terje Jenssen.

I femmerfotballen (8-12 år) er kampene på 18 minutter, og i treerfotballen (6-7 år) er det 12 minutter.

– Hele Helgeland er med

I februar skulle SIL Fotball arrangert turnering for aldersgruppen 13-19 år, men den ble avlyst.

– Det kom 24 påmeldinger, og det var i hvert fall 40 for lite til å arrangere denne tradisjonsrike turneringen. Nå har vi fått masse påmeldinger til helgas cup, og vi har også noen tanker om at vi skal klare å arrangere for de eldsre til høsten, sier Jenssen.

Han er glad for at hele Helgeland er med.

– Vi har lag fra Rana i nord til Brønnøysund i sør, og det betyr at hele Helgeland er med. Akkurat nå er det hektisk aktivitet med å legge til rette, men vi gleder oss, sier han.

Klubbene som er med i helga:
Åga IL, Bossmo & Ytteren IL, Bro IL, Brønnøysund IL, Dønna IL, Halsøy IL, Hemnes IL, Herøy IL, Hilstad IL, Konsvik IL, Korgen IL, Leirfjord IL, Mosjøen IL, Nesna IL, Olderskog IL, Rana FK og Sandnessjøen IL.

Stjerneserien:
Første turnering som SIL Dream Team har arrangert, og lagene som kommer er Innstranda Lions, Halsøy Tigers og SIL Dream Team.

Les også

Strålte av glede: – Det var verdt det selv om det var langt å kjøre