Gå til sidens hovedinnhold

Full trøkk på Havvind-konferansen

Torsdag morgen var det fullt opp av deltakere på den store Havvind-konferansen i Kulturbadet.

- Alle mapper er snart utdelt, og vi er stort sett klar til å starte, sier Jørn Govassli i Sandnessjøen Event som er teknisk arrangør for Alstahaug kommune av den store Næringskonferansen under Helgeland Sjømatfestival i Sandnessjøen. Festivalen som åpnet torsdag, varer til og med lørdag. Govassli som har hjelp av Arnt Kaspersen, dirigerer deltakere og forelesere videre inn mot hurtigtest med ei fyldig mappe i handa.

Ordfører Petter Talseth (Sp) som skal åpne det hele med et innlegg klokka 09, ser vi er på veg inn til hurtigtest. Han er alltid blid og smilende, sjøl også om en pinne i nesa venter. Rundt om står folk og mingler. Det er tid for kaffe.

- Vi bruker en veldig myk hurtigtest, smiler Odd Petter Olderskog Leknes som er styreleder i Sandnessjøen Event, og alltid på pletten når slikt som dette skjer i Sandnessjøen.

I testrommet er fire hvitkledte personer i full gang med å stikke pinner i nesene på køen av folk som skal testes. Alt går fort og tilsynelatende smertefritt for seg.

- Bra du ikke tar video av dette, smiler Frank Aspvik fra NAV som nettopp er foreviget av fotografen, og er ferdig med sin test. Tester er sykepleier Gunn Marit Hagen.:

- Egentlig psykiatrisk sykepleier, men nå på spesialoppdrag, smiler hun bak munnbindet.

På sida får Talseth sin pinne, men smiler litt anstrengt da han også blir foreviget med bilde. Han er klar til å starte konferansen som varer helt til klokka 15.

I første del ser man på potensialet som kan ligge i vind på havet. Så kommer Equinors Arne Eik og tar for seg den nasjonale satsinga, før Havvind problematiseres etter lunsj.

Kommentarer til denne saken