– Vi skal ha en innsamlingsaksjon i dag fredag 17. mars der pengene går til kreftforsking. Prosjektet er kalt «Krafttak mot kreft». Det er viktig å understreke at alle pengene går til forsking. Ikke et øre går til noe annet, og det synes vi er et viktig poeng, forteller Ingri Elise Vistnes Mørch og Rebekka Johnsen, og legger til:

– Så alle må åpne dørene hvis de kan. Vi har i underkant av 40 bøssebærere som hver skal samle inn penger i to timer. Områdene blir fordelt på hver bøssebærer, og vi starter i ettermiddag.

Vipps

Nytt av året er at man ikke skal stappe penger på en fysisk bøsse. Alt går via Vipps.

– Vi tror at det skal gå greit siden de aller fleste har tilgang til vipps i dag. Skulle det være noen som kun har fysiske penger, så kan bøssebæreren sende beløpet fra sin vippskonto. Selvsagt mens man står der og alle ser at det blir gjort.

Tidligere russekull, også i andre kommuner, har samlet inn midler til kreftforeningen, så i år er intet unntak.

– Det virker som mange er engasjert, og kreftforeningen har ønsket oss lykke til. Nå gjenstår det å se hva resultatet blir. Vi har en rivalisering mot Brønnøysund, men de har alltid slått Sandnessjøen. Vi håper at det ikke skjer i år, ler de.

Utfordringer

For i år har de en ny ide som skal skape engasjement.

– På vår instagramside ligger det flere utfordringer som russen må utføre fram mot målet vårt som er satt til 50.000 kroner. Det kan være utfordringer som å sove i en lærers hage, at noen «skinner» seg, eller at en lærer må bade ute.

De legger til at det finnes flere muligheter på russens instagramkonto, ssjrussen2023.

Her er det også en link man kan gi penger. Gir man penger via denne linken, så går pengene direkte inn til kreftforeningen.

– Hva er status på russeavisen, og går også et eventuelt overskudd herfra til kreftforeningen?

– Arbeidet med russeavisen er godt i gang, men vi er ikke sikre på hva overskuddet går til. Men det skal vi få sjekket. Vi kommer jo også til å fortsette med å samle inn penger til kreftsaken. Blant annet med kakesalg, smiler

Les også

Årets russ for skoleåret 22/23 er krystallklar: – Alle skal være med

Les også

Emilie (18) lå livløs i en iskald skog: – Jeg husker ingenting