Gå til sidens hovedinnhold

Gåtefulle Ulriksen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Helgelendingen)

Så er Redaktør i Rana Blad, Marit Ulriksen, ute igjen med kritikk mot meg som ordfører i Vefsn, og ikke minst prosjektet Nytt Helgelandssykehus 2027. Denne gangen er det en gåte for henne at ikke alle andre kommuner har gjennomskuet vårt motiv med å jobbe for ei lokalisering av nytt hovedsykehus på Tovåsen.

Det Ulriksen ikke ser ut til å forstå, er at når det gjelder dette prosjektet, så SAMARBEIDER vår kommune med ti kommuner, vil overstyrer ingen. Ikke bare det, men vi har faktisk støtte for forslag til lokalisering på Tovåsen fra to meget dyktige fagmiljø ved sykehusene i Sandnessjøen og Mosjøen. Vi har også bred støtte fra pasienter på HELE Helgeland inklusive nedslags-området for Rana Blad. Nettopp fordi ei plassering av dette sykehuset har stor betydning for både kvalitet på tjenester, og ikke minst tilgjengelighet, for pasienter fra hele Helgeland. Funksjonsfordeling mellom de to sykehusene vil i framtida bety at mange pasienter fra Ulriksens leserskare må reise til hovedsykehuset av og til.

Derfor er det en gåte at ikke redaktøren i Helgelands største avis ser at plassering av et nytt hovedsykehus på Tovåsen er i alles interesse, også hennes egne leseres.

God helg!

Berit Hundåla, Ordfører i Vefsn