Gå til sidens hovedinnhold

Gir 15.000 kroner til Dream Team

I årets «Tenn et lys» velger Helgeland Kraft å gi 15.000 kroner til «Dream Team» fra Sandnessjøen.

Tenn et lys

– Det er hyggelig å kunne bidra til et lag som sprer så mye glede, sier leder for kundemottak i Helgeland Kraft Strøm, Martin Sommer Leiknes.

I 2016 gikk mamma Marit Brandsnes Pedersen ut i media og etterlyste et fotballtilbud til barn og ungdom med spesielle utfordringer. Sønnen Erlend elsker fotball, men ble alltid stående igjen på lekeplassen mens venner og naboer dro på fotballtrening. Alt Erlend ønsket seg var å få spille fotball på et eget lag.

Sandnessjøen Idrettslag (SIL) ved William Fournaros og Stian Theting tok Brandsnes Pedersen på ordet, og i 2017 så «Dream Team» dagens lys. Spillerne hadde ulike utfordringer, og veldig mange hadde aldri spilt fotball før. Tre år senere har laget utviklet seg enormt.

– Mens spillerne den gang aldri hadde spilt på et lag før, et det helt motsatt nå. De har utviklet seg helt enormt. Nå reiser vi en gang i året på fotballturnering i Verdal. Der er alt lagt opp veldig godt, og er et tilbud som «Dream Team» kan mestre, smiler Marit Brandsnes Pedersen.

Økonomisk utfordring

Den største utfordringen for laget i dag er at tilbud som turneringer koster penger. Mye penger.

– Det er ikke bare et lag som reiser bort på tur. De aller fleste må ha med seg en assistent, og da blir alt dyrere. Det blir store kostnader for et lag med få inntekter. Og tilbudet er kjempeviktig for denne gruppen.

I årets «Tenn et lys-serie» i Helgelendingen ønsker nå Helgeland Kraft å gi økonomisk støtte til laget.

– Vi ønsker å støtte «Dream Team» med 15.000 kroner fordi laget gir et godt tilbud til denne gruppen spillere som er en gjeng som viser stor idrettsglede og som gir mye energi til andre, sier leder for kundemottak i Helgeland Kraft, Martin Sommer Leiknes.

Brandsnes Pedersen legger ikke skjul på at hun er takknemlig. Det samme gjelder både William Fournaros og Stian Theting.

– Bidrag som dette gjør at vi kan puste litt lettet ut, og for dette gjør at det nå ser ut som vi kan reise til fotballturneringen i Verdal i 2021. Uten økonomisk støtte blir egenandelen per spiller så høy at det nok neppe hadde latt seg gjøre.

Takknemlig

I dag er det 20 spillere på laget. 16 av disse har vært med siden begynnelsen, og 25–26 spillere har vært med totalt. Spillerne har kommet fra Alstahaug, Leirfjord og Dønna.

– Det koster å drifte et lag. Dream Team har heldigvis to dedikerte trenere, men det har vært masse investeringer. Helgeland Kraft har vært en stabil sponser og det er vi svært takknemlig for. Vi ser at tilbudet skaper idrettsglede og er et godt tilbud til denne gruppen, smiler William Fournaros og Stian Theting i SIL.

Tenn et lys 2020

Tenn et lys er Helgelendingens innsamlingsaksjon til alle frivillige som bidrar til å gjøre vår landsdel til et godt sted å bo.

I advent gir vi bort markedsføringsplass til en verdi av kroner 300.000 kroner, og oppfordrer regionens næringsliv til å gi det samme til gode lokale formål.

Les også

Dream Team fikk økonomisk støtte til å dra på fotballcup: – Det er helt fantastisk, og vil gi laget en nydelig opplevelse

Les også

Fikk 30.000 kroner til nye drakter: – Mange har jo vokst mye

Kommentarer til denne saken