Gå til sidens hovedinnhold

Gir Boreal grønt lys - Ferger og hurtigbåter får igjen gå som normalt

Sjøfartdirektoratet bekrefter at de har gitt rederiet grønt lys til å gjenoppta driften, da de sent onsdag kveld godtok tiltaksplanen fra Boreal.

Planen ble mottat klokken 22 onsdag kveld og godkjent én time senere. Det skriver direktoratet i en uttalelse.

Dette innebærer at rederiet kan gjenoppta normal drift, i og med at de nå får et nytt midlertidig sertifikat (Doc) i tre måneder.

– Dette har vært en krevende sak og mange passasjerer er blitt berørt. Det som nå har kommet fra rederiet viser at de har sett alvoret i saken og funnene. Vi har også hatt en god dialog med rederiet gjennom kvelden, sier kommunikasjonsdirektør Aarhus.

Rederiet skal nå gi umiddelbar instruks til alle kapteinene som er om bord i det enkelte fartøy, hvor en får bekreftelse på at planen er mottatt og forstått.

Når bekreftelsene kommer til rederiet kan det enkelte fartøy settes i drift.

Les også

Derfor beordret Sjøfartsdirektoratet Boreal seilingsnekt: – Kunne ført til tap av menneskeliv

Konsernleder i Boreal, Kjetil Førsvoll, skriver i en pressemelding sent onsdag kveld at det umiddelbart ble satt krisestab i Boreal.

– Det har blitt jobbet kontinuerlig utover onsdag ettermiddag og kveld for å ivareta passasjerer og nødvendig varetransport. Rederiet har hatt en fortløpende og konstruktiv dialog med Sjøfartsdirektoratet i denne prosessen, og partene er nå omforent om en løsning som medfører at rederiets flåte settes i drift igjen torsdag morgen.

Det var tidligere onsdag ettermiddag at det ble full forvirring da Boreals ferger og hurtigbåter sporenstreks måtte legge til kai like etter klokken 16.

Årsaken var at Sjøfartsdirektoratet hadde avdekket flere alvorlige avvik, og gjorde at de fratok Boreals sikkerhetsstyringssertifikat.

Det betød at at rederiet umiddelbart måtte stanse driften, og i over seks timer hersket det stor usikkerhet når fergene og hurtigbåtene fikk gjenoppta driften som normalt.

Les også

John Erik fra Løkta skysset naboene hjem med privatbåt: – Som at de sprenger E6

Kommentarer til denne saken