(Helgelendingen)

– Planen er at vi skal gjøre nytt forsøk på å hente dem ut med Sea King-helikopter fra Bodø når det blir dagslys. Det blir en gang etter klokka 10, sier redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Det ble gjort to forsøk med ambulansehelikopter torsdag, og forsøk med Sea King onsdag, uten at det har lyktes å få hentet ut ti arbeidere, hvor av fire er skadd, som sitter værfast i en brakke i Leirfjord. Grunnen til at man ikke har lyktes med aksjonen er været.

– På bakken er det snøskredfare, og i lufta har det vært problemer med sikten. Det har også vært noe vind, men det er først og fremst sikten som har vært utfordrende, sier Carlsen.

To politifolk og to lokale reindriftsutøvere forsøkte å ta seg fram på snøscooter til ulykkesstedet torsdag, men måtte gi opp, ifølge NRK. Redningslederen forteller at de er avhengig av mindre snøskredfare dersom det skal være mulig å hente dem ut med snøscooter.

– Det er bratt fjellside på begge sidene av vannet hvor de befinner seg, så vi er avhengig av mindre snøskredfare. Det er ikke noe som tyder på at det har blitt det. Vi har i stede fått mer nedbør og mildvær, så snøskredfaren har blitt verre, sier Carlsen.

Han forteller at arbeiderne har varme og mat, men at de er plaget med et aggregat som har problemer med dieselen. De har også tilgang på en satellittelefon og har hatt kontakt med AMK for å få medisinsk rådgiving.

– De klarer seg, men de skadde personene bør til lege innen noen dager, sier Carlsen.