Gå til sidens hovedinnhold

Grov voldshendelse i natt - en til sykehus

Artikkelen er over 1 år gammel
(Helgelendingen)

Det har vært en grov voldshendelse i Sandnessjøen tidligere i natt, melder politiet. Fornærmede har blitt innlagt på sykehus. Siktede er pågrepet. Politiet har startet etterforsking.

Operasjonsleder Tom Ove Hammer forteller at hendelsen skjedde i tre-tiden i natt.

- Det oppsto krangel i ei matkø inne i en bensinstasjon, hvorpå siktede utøvde betydelig vold på fornærmede. Han ble både slått og sparket. Skadeomfanget er uavklart, og fornærmede har blitt brakt til sykehus. Siktede har blitt pågrepet og vil bli avhørt i dag, sier Hammer til Helgelendingen.

Fornærmede er en mann i slutten av 40-årene og siktede er en mann i midten av 20-årene, opplyser Hammer til Helgelendingen.

Politipatruljen kom over en blodig mann på en bensinstasjon i byen. Skadeomfanget er ukjent, men han var ved bevissthet da politiet kom over ham.

– Hendelsen ble filmet av bensinstasjonen sitt overvåkingskamera. Vi fikk raskt et bilde av hva som hadde skjedd, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Nordland politidistrikt til NTB.

Nilsson sier hendelsen skjedde ved en gatekjøkkenluke på bensinstasjonen og sier situasjonen oppsto tilsynelatende uprovosert.

Helgelandssykehusets intensivavdeling opplyser til Helgelendingen kl. 08:32 at det ikke har blitt skrevet noen presseuttalelse på hendelsen, og at de derfor ikke kan si noe om tilstand og skadeomfang.

Oppdatert kl. 09:12:

Operasjonsleder Tom Ove Hammer bekrefter at politipatrulje fra Mosjøen bisto i pågripelse av siktede.

- Det er ikke unaturlig at det må til når slike ting skjer. Ved en slik hendelse blir det flere gjøremål. Noen skal ransake, noen skal avhøre vitner, noen skal til legevakt og noen skal pågripe siktede. Da blir det fort lite folk, så det er en naturlig arbeidsfordeling at en patrulje fra Mosjøen bisto for å kvalitetssikre oppdraget, sier Hammer til Helgelendingen.

Han forklarer hva som vil skje videre.

- Utover formiddagen blir det avhør av vitner, avhør av siktede og avhør av fornærmede. Når vi sammenfatter det vil politiet få klarlagt et bilde av hva som har skjedd. For oss er dette en prioritert sak utifra det som har skjedd. Slike hendelser skal ikke forekomme i det offentlige rom, sier Hammer.

Oppdatert kl. 13:00:

Fornærmede er fortsatt på intensivavdeling, og en sykepleier forteller om fornærmedes helsetilstand.

- Mannen har brudd, og det er snakk om moderate skader. Han er fortsatt på intensivavdeling, sier hun, basert på rapporten undertegnet av lege Martine Larsen.

Kommentarer til denne saken