Gå til sidens hovedinnhold

Har begynt planleggingen av årets 17. mai: – Ønsker innspill fra folk

Forberelsene er i gang til nok en annerledes nasjonaldagfeiring i Alstahaug. Nå ønsker 17. mai-komiteen innspill fra folk om sprell og påfunn som kan gjennomføres innenfor smittevernreglene.

Det sier kultursjef Odd Arnold Skoghsolm til iSandnessjøen.

– Vi er i gang med planleggingen, selv om det fortsatt er litt usikkert hva man kan gjøre. Men vi planlegger for en fin markering også i år, sier han og fortsetter:

– Har noen ideer på hva som kan gjennomføres, så ta kontakt med Kulturbadet innen utgangen av neste uke. Spesielt om det er lag og foreninger som ønsker å bidra på nasjonadagen. Vi ønsker å få folk ut, men uten at for mange samles ilag. Det er smittevernreglene som styrer alt.

Likevel vil noen faste markeringer gå som planlagt. Det blir tale for dagen fra ordføreren, det blir kransenedleggelse og man jobber med å få korpsmusikk utenfor institusjonene.

Det blir dog uten Sandnessjøen hornmusikk, som tidligere i uken avlyste hele vår- og sommersesongen i år.

Bildeserie

Feirer med musikk og kortesje: – Det blir en like artig 17. mai, selv om den er annerledes

– Mye blir likt i fjor. Vi prøver også i år på å få til en eil- eller båtkortesje som er innenfor smittevernreglene.

I tillegg planlegges det også i år en 17. mai-sending fra Kulturbadet, men denne vil være noe mindre i omfang enn fjorårets maraton-sending.

Komiteen er også i dialog med skoler og barnehager der man skal se på hvordan man få synliggjort disse på den store dagen.

– 17. mai er jo barnas dag, så vi må prøve lage en dag som ungene husker.

– Så vi ønsker innspill fra folk på hva som kan gjøres. Vi må koordinere det som skjer, slik at ikke to ting skjer samtidig på samme sted. Ideer og tanker kan presenteres til Kulturbadet på epost kulturbadet@alstahaug.kommune.no.

«Toget» er arrangert av Amcar Sandnessjøen, Thorsmen og MC Helgeland i samarbeid med Alstahaug kommune

Kommentarer til denne saken