Har fått svar på korona-prøvene fra sykehuset – Ser drastisk økning av folk som tester seg

SMITTEVERNLEGE: Øyvind Rømo medisinsk ansvarlig ved koronasenteret på Kippermoen.

SMITTEVERNLEGE: Øyvind Rømo medisinsk ansvarlig ved koronasenteret på Kippermoen. Foto:

Begge prøvene som ble tatt av pasientene som hadde vært innlagt ved sykehuset i Sandnessjøen var negative.

DEL

(Helgelendingen) Det sier smittevernlege i forbindelse med covid-19, Øyvind Rømo, tirsdag ettermiddag.

– Prøvene tatt av de to som hadde vært innlagt i Sandnessjøen var negative. Vi fikk svar for litt siden. For den enes vedkommende er saken nå ute av verden, mens det skal tas en ekstra prøve av den pasienten som ble utskrevet fredag som en dobbeltsjekk.

Det var lørdag at Vefsn smittevernlege opplyste at det hadde vært fire personer fra Vefsn innlagt ved sykehuset i Sandnessjøen i løpet av tiden hvor en svensk vikarsykepleier hadde vært på jobb. Hun testet positivt for koronaviruset sist fredag.

To av personene kunne med sikkerhet si at de ikke hadde vært i kontakt med vikaren, og det ble dermed ikke satt inn ytterligere tiltak. De to andre ble testet for sikkerhets skyld.

Nå er altså prøveresultatene for begge kommet tilbake negative.

Rømo sier likevel at hendelsen ved sykehuset viker å ha vært en vekker for folk, og antallet som har testet seg de siste dagene har økt drastisk.

– I går og i dag har vi tatt til sammen 36 prøver. 17 har kommet tilbake negative og vi venter fortsatt svar på 19 prøver. Men det kan se ut som at antallet personer som har testet seg har tatt seg opp etter det som skjedde i Sandnessjøen, sier Rømo.

Totalt har Vefsn kommune tester 734 personer og har som tidligere kjent hatt to positive resultater for en tid tilbake.

Artikkeltags