Gå til sidens hovedinnhold

Hasteinnkaller til folkemøte i Leirfjord om skolenedleggelse

Leirfjord kommune kaller inn til folkemøte i Leirfjordhallen tirsdag 10. november klokken 18.00.

Det er i forbindelse med saken om skolestruktur i kommunen, der formannskapet tirsdag gikk inn for å legge ned skole, SFO og barnehage på Ulvangen og på Tverlandet i kommunen.

– Det er med tungt hjerte jeg ikke klarer å se noe annet alternativ enn at vi følger innstillingen til rådmannen. Jeg er ikke glad for at dette blir konklusjonen, som er tøff, men klarer ikke finne midler på andre poster for å få et årsbudsjett i balanse som ikke krever at vi bruker oppsparte midler, sa varaordfører Sten Rino Bonsaksen fra talerstolen tirsdag denne uken.

Struktursaken er en del av et større omstillingsprosjekt i kommunen som har som mål å effektivisere driften med 10 millioner kroner årlig. Rundt 7,5 av disse millionene skal spares gjennom å avvikle grendeskolene og flytte elevene til Leirfjord barne- og ungdomsskole (LBU) på Leland.

Les også

Flertall for skolenedleggelse i formannskapet i Leirfjord: – Klarer ikke se noe annet alternativ

Da forslaget kom fra administrasjonen i juni skapte det rabalder hos de berørte, og flere småbarnsfamilier på Tverlandet oppvekstsenter som vurderte sin framtid i kommunen som følge av kuttforslagene.

Oppvekstsentrene var først skissert nedlagt allerede ved skolestart i august i år, men kommunestyret avgjorde i sommer å vente med å ta en endelig avgjørelse i saken – noe som i praksis reddet skoleåret 2020–21 for elevene.

Nå er det kallet inn til folkemøte i Leirfjordhallen for å diskutere saken, før kommunestyre skal ta den endelige avgjørelsen på et ekstraordinært kommunestyremøte den 16. november.

I formannskapet tirsdag mente Senterpartiets Robert Kolvik at administrasjonen ikke hadde fulgt de nødvendige prosedyrene for nedlegging av skoler.

– Forslaget tilfredsstiller ikke et eneste krav som tilfredsstiller kravet til nedlegging av skoler, og saksframlegget er ikke tilfredsstillende. Dersom dette blir behandlet i kommunestyret vil minimum tre styremedlemmer kreve lovlighetskontroll og da kan det ikke bli kjent lovlig, sa Kolvik og la til:

– Prosessen har en hensikt. Man skal ta vare på bygda og la foreldre komme med uttalelser for å unngå krig. Det er for at man skal unngå at lokalsamfunnet rives opp på grunn av slike stridigheter.

Les også

Rådmannen vil fortsatt legge ned grendeskolene i Leirfjord

Les også

Tobarnsfar Kim Jøran (34) reagerer på foreslått nedlegging: – Jeg tenkte «Hva i svarte er det de styrer på med nå?»

Les også

Robin (33) og Johanne (31) frustrert over kuttforslag: – Ikke et alternativ å bosette meg uten skole og barnehage rett i nærheten

Kommentarer til denne saken