Gå til sidens hovedinnhold

Helgelandsbrua vil holde periodevis stengt

Artikkelen er over 2 år gammel

I januar i år løsnet en stålvaier på Helgelandsbrua, og Statens vegvesen jobber med omfattende vedlikeholdsarbeid. Fra 19. august vil brua holdes periodevis stengt.

I løpet av juni har det vært vedlikeholdsarbeid på Helgelandsbrua. Det har blant annet vært lysregulering og nedsatt hastighet til 50 km/t. Årsaken til det er arbeidet i ukedagene fra klokken 07.00 til klokken 19.00. På sin nettside melder vegvesenet at dette gjaldt fra 4. juni til 30. august.

– Når vi først hadde en skade i 2016, og så en tilsvarende skade tre år etterpå, er det naturlig at vi tar en total sjekk av brua. Det handler om å være føre var. Så nå skal vi gå over hele systemet, bytte ut og stramme opp, sa prosjektkoordinator Kenneth Alsos i Statens vegvesen til Helgelendingen i midten av juni.

Nå melder Statens vegvesen på sin nettside at Helgelandsbrua vil holdes stengt alle dager fra klokken 23.00 til 05.50 neste dag. Årsaken er fremdeles vedlikeholdsarbeid. Trafikken vil slippes gjennom på tidspunktene 00.40, 02.00 og klokken 04.00. Dette gjelder fra 19. august klokken 23.00 til 10. september klokken 05.50.

Alsos i Statens vegvesen har tidligere informert om at etter dette vedlikeholdsarbeidet er ferdig, skal vegvesenet i gang med et prosjekt for å jekke opp brubanen med cirka 20 centimeter. Dette var arbeid som sist ble gjort i 2002.

– Det er en setningsproblematikk på sidespennet på sørsiden av brua, fordi en del står på løsere masse, mens en annen del står på solid grunnfjell, sa han til Helgelendingen i midten av juni.

Kommentarer til denne saken