- Jeg registrerer at Helse- og omsorgsdepartementet er like opptatt av åpenhet og transparens som vi er, og det er betryggende

Delegasjonen fra Sandnessjøen føler seg godt mottatt på Stortinget. Fra venstre, Bjørn Helge Hansen (H), Maria Jahrman Bjerke (H) og Hanne Nora Nilssen (V)

Delegasjonen fra Sandnessjøen føler seg godt mottatt på Stortinget. Fra venstre, Bjørn Helge Hansen (H), Maria Jahrman Bjerke (H) og Hanne Nora Nilssen (V) Foto:

Av
DEL

MeningerLokale Representanter fra regjeringspartiene i Venstre og Høyre i Alstahaug har i dag hatt møte med Helse- og omsorgsdepartementet. På agendaen sto Helgelandssykehuset 2025-prosessen. Partiene er blant annet bekymret for at prosessen ikke har vært åpen og transparent nok, og at tempoet i slutten av prosessen er for høyt.

– Vi hadde et godt og konstruktivt møte, og jeg er fornøyd. Jeg registrerer at Helse- og omsorgsdepartementet er like opptatt av åpenhet og transparens som vi er, og det er betryggende. Fortsatt gjenstår det dokumenter som jeg ikke har mottatt innsyn i. Om jeg ikke har mottatt disse innen neste onsdag, fikk jeg beskjed om bare å ta direkte kontakt med departementet igjen, sier ordførerkandidat Hanne Nora Nilssen.

Under møtet ble det også påpekt viktigheten av å få avklart innholdet i 2-sykehusmodellen. Fra departementet deltok blant annet statssekretær, Maria Jahrmann Bjerke, fra Høyre og spesialrådgiver, Øyvind Sollie. Fremskrittspartiets lokale representant ble forhindret i å møte.

– Det er betryggende at departementet er godt oppdatert i saken, og jeg mener også derfor at det kan være betryggende at saken skal avgjøres politisk, sier Bjørn Helge Hansen i Alstahaug Høyre, sammen med Hanne Nora Nilssen (V).


Artikkeltags