Gå til sidens hovedinnhold

Helgelendingen starter ny nettavis: - iSandnessjøen skal være tett på nyhetene

Artikkelen er over 2 år gammel

Tirsdag 14. mai lanserer Helgelendingen en ny digital lokalavis med fokus på Alstahaug og Leirfjord kommune. – Vi vil sørge for at det folk driver med og er opptatt av blir løftet fram.

(Helgelendingen)

Det sier Marius Guttormsen, som blir redaktør for den nye digitale publikasjonen. Sammen med den erfarne journalisten Jill-Mari Erichsen danner de den redaksjonelle duoen som skal dekke de to kommunene.

– Vi er både stolte og svært spente på mottakelsen den nye avisen vil få. Vi har jobbet med dette prosjektet over lang tid, og snart er vi endelig klare til lansering. Tirsdag 14. mai er vi på nett med iSandnessjøen, og nettadressen er iSandnessjoen.no, eller iSSJ.no, om du foretrekker en kortere URL, sier Guttormsen, som sier at dette er en naturlig forlengelse etter at Helgelendingen utvidet lokalkontoret i Sandnessjøen i april.

iSandnessjøen vil være et tilbud for leserne som hovedsakelig ønsker stoff om de to dekningskommunene. Saker som skrives av redaksjonen vil finnes både på Helgelendingens nettside helg.no, men også på iSandnessjoen.no.

Nære nyheter

Den nye avisen vil skille seg fra Helgelendingen visuelt, men også i den forstand at det ikke trykkes noen papirutgave. Det vil bli en ren digital satsing, som leserne våre forhåpentligvis vil ta del i.

– Vi ser at folk er opptatt av og liker relevante og nære nyheter. Vi skal sørge for at det folk driver med og er opptatt av blir løftet fram og får en rettmessig plass i nyhetsbildet. iSandnessjøen skal være folk flest sitt lokale nyhetsorgan. I for mange sammenhenger ser vi at mediebildet også lokalt, preges av beslutningstakere. Mens det folk faktisk driver med, det som bidrar til trivsel, bolyst og livsglede, i mange sammenhenger blir nedprioritert. Det skal vi gjøre noe med, sier Guttormsen.

Leserne vil enten kunne abonnere på kun iSandnessjøen, til en rabattert pris, eller abonnere på Helgelendingen og få tilgang til alt innhold, både fra iSandnessjøen og Helgelendingens dekningsområde.

Stolt sjefredaktør

– Jeg er utrolig glad og stolt over at Mediehuset Helgelendingen er på plass igjen på kysten og i Sandnessjøen. Og ikke nok med det. Vi lanserer også en ny lokalavis for Alstahaug og Leirfjord der vi satser på lokale nyheter i tillegg til at avisa vil være en arena for kjøp og salg. Dette er en spennende satsing som vi håper skal knytte Mosjøen og Sandnessjøen enda tettere sammen. Vi bor og lever i en region der samhandlingen er stor. Derfor trenger vi også en lokalavis som speiler det som skjer i Sandnessjøen og Leirfjord, sier sjefredaktør Geir Arne Glad.

I tillegg vil Roy Lasse Leknes bidra aktivt når det gjelder annonsesalg i Sandnessjøen.

Kommentarer til denne saken