(Helgelendingen)

Dette sier Markeds – og kommunikasjonssjef i SpareBank 1 Helgeland, Majken Hauknes i en pressemelding og forklarer grunnen:

– Bakgrunnen er teknisk arbeid i forbindelse med at vi ønsker velkommen til 25 000 kunder fra SpareBank 1 Nord-Norge, som nå er blitt en del av Lokalbanken på Helgeland.

Både de som allerede er kunder i SpareBank 1 Helgeland, og alle kundene i SpareBank 1 Nord-Norge vil miste tilgang til nett- og mobilbank fra lørdag 16. oktober klokken 08.00 til senest mandags morgen 18. oktober, men kort vil fungere.

Overfør penger til kortkontoen din før helgen

Det er litt forskjell på om du har vært kunde i SpareBank 1 Helgeland eller om du blir det denne helgen, forklarer Hauknes:

– Bankkort vil fungere for eksisterende kunder i SBH, men sørg for å overføre penger til den kontoen som bankkortet er knyttet til. Da unngår du manglende dekning når du skal på handletur på lørdag, sier Hauknes. Vipps funger normalt for disse kundene.

Kundene som går fra SpareBank 1 Nord-Norge til SpareBank 1 Helgeland har allerede mottatt nytt kort i posten, og dette kortet begynner å fungere lørdag 16. oktober, parallelt med at det gamle kortet slutter å virke.

– Du må du bruke både chip og PIN-kode i butikk første gang, før kortet også virker på netthandel.

Kommunikasjon og beredskap på kundeservice

Alle kunder har fått direkte melding fra banken om nedetiden på mange ulike vis, og kundeservice er rigget for å ta imot henvendelser hvis noen har utfordringer.

– Vi informerer kundene våre om nedetiden og om hva bankbyttet har å si for våre nye kunder i alle våre i alle tilgjengelige kanaler, for eksempel SMS, e-post, nettsider og annonsering, og vil fortsette med det til fredag kveld og gjennom helgen, sier Hauknes.